سانروف چیست؟ مزایا و معایب - تفاوت آن با مونروف و سقف پانوراما

سانروف چیست؟ مزایا و معایب

سانروف چیست؟

امروزه خودروسازان برتر برای هرچه جذاب‌تر نشان دادن محصولات خود، همواره در تلاش هستند تا آپشن های تازه و محبوب تری به آنها اضافه کنند. این راهکار از ابتدای صنعت خودروسازی با به‌کارگیری موتورهای قوی‌تر، ارائه بازده فنی بیشتر و اضافه‌کردن قسمت های جدیدتر ایفا شد و در ادامه با طراحی‌های متفاوت بدنه و کابین، استفاده از مواد اولیه باکیفیت در داخل و بیرون خودرو و تأمین رفاه هرچه بیشتر راننده و سرنشینان تکمیل شد. خریداران و خودروسازان به دنبال آپشن‌های خاص‌تر و متفاوت‌تر بودند. امروزه این روند تا جایی پیش رفته که خودروسازان در پی عرضه اتومبیل‌های خودران و متحول کردن و متنوع کردن آپشن‌ها و امکانات قدیمی‌تر هستند. یکی از این آپشن‌ها سانروف است که سال‌ها پیش به خودروهای لوکس اضافه شد اما امروزه استفاده از آن عادی است و معمولا در تمامی خودروهای وارداتی و برخی خودروهای داخلی هم وجود دارد.

سانروف چیست؟ مزایا و معایب - تفاوت آن با مونروف و سقف پانوراما

سانروف به پنل شیشه ای، فلزی یا پارچه ای جمع شونده گفته می شود که روی بخشی از سقف خودرو استفاده می شود تا هنگام نیاز راننده و سرنشینان بتوانند از هوای بیرون برای تهویه هوای داخل استفاده کنند. البته این روزها در کنار سانروف از واژه های مونروف و سقف پانوراما هم استفاده می کنند. کاربران به طریقه های متفاوتی از این آپشن استفاده می کنند، اما سازندگان خودروهای پیشرفته برای هر چه آپشنال تر جلوه دادن خودروهای خود از این پنل ها بر روی سقف خودرو استفاده می کنند. کاربران با توجه به مدل ماشین خود و نوع سانروف آن تنظیمات لازم را ارائه دهند که بعضی از سانروف ها به صورت دستی و بعضی از آنها به صورت برقی با دکمه های مخصوص باز و بسته می شوند. آیدی یدک به عنوان مرکز فروش لوازم یدکی خودروهای خارجی در ایران در ادامه این بخش جزئیات بیشتری از سانروف خودرو، تاریخچه سانروف، تفاوت آن با مونروف و سقف پانوراما می پردازد که شاید برای شما هم سوال بود.

تاریخچه سانروف:

سانروف یک آپشن جدید نیست و برای اولین بار در قرن ۲۰ میلادی خودروهایی روی کار آمدن و شروع به ساختن آنها کردن که فقط در قسمت عقب ماشین یک سقف آهنی وجود داشت اما در قسمت جلوی ماشین هیچ پوششی وجود نداشت این خودرو ها در زمان خود جزو خودرو های لوکس و گران قیمت محسوب می‌شدند و بانام های سدان و کوپه شناخته می‌شدند. با گذشت زمان ماشین های با سقف های نیمه فلزی وارد بازار شد و در پی آن خودرهایی که کاملآ با سقف فلزی پوشانده شد روی کار آمد که نام سدان بر آن ها گذاشته شد و بعد ها، خودرو های کوپه دارای سقف های فلزی و پارچه ای جمع شونده به بازار عرضه شدند. اولین سازنده سقف متحرک سانروف یک شرکت انگلیسی به نام ام جی بود.

منظور از سانروف در خودرو چیست؟

 سانروف در خودروها یک پنل پارچه ای و یا فلزی است، که روی قسمتی از سقف خودرو قرار دارد و قابل باز و بسته شدن را دارد. به صورت دستی یا خودکار قابل تنظیم است. در صورت تمایل راننده یا سرنشینان خودرو می توانند این پنل را کنار بزنند تا از نور خورشید و هوای تازه لذت ببرند و حتی سانروف تنظیم ورود نور و هوا به داخل خودرو در بر دارد و از طرفی دیگر شما می توانید به وسیله آن چشم اندازی زیبا از آسمان داشته باشید که این لذت ماشین سواری را برای شما بیشتر و لذت بخش تر می کند.

مهمترین معایب سانروف

 ایمنی ماشین هایی که سانروف دارند در مقابل ماشین های معمولی کمتر است، یا ممکن است باعث سرو و صدای اضافه داخل کابین ماشین شود که آزار دهنده است. از دیگر معایب سانروف می توان به ورود آب به کابین خودرو در روزهای بارانی اشاره کرد. البته این مشکل ممکن است در دراز مدت بروز شود که ریل های آن کهنه می شوند و بین آنها فاصله به وجود می آید. باز نگه داشتن پنل سانروف همچنین باعث می شود تا مقاومت خودرو در برابر باد افزایش پیدا کند و در پی آن مصرف سوخت خودرو هم افزایش می یابد.

مهمترین مزایای سانروف خودرو

از همه زیبایی ها و قابلیت های خوبی که سانروف خودرو ارائه می دهد اگر بگذریم، در برخی از تصادفات و هنگام واژگونی خودرو از سانروف می توان به عنوان یک دریچه نجات استفاده کرد و خیلی سریع از خودرو خارج شد. شما می توانید از پنل سانروف خودرو برای تهویه هوای کابین استفاده کنید. در فصل بهار و پاییز به خصوص می توانید با باز نگه داشتن سانروف خودرو از هوای بیرون برای تهویه هوای داخل کابین و دسترسی به هوای تازه استفاده کنید.

انواع سانروف کدامند؟

سانروف توکار: سانروف توکار درون سقف خودرو است که به صورت کشویی باز و بسته می‌شود. در خودروهایی که از این سانروف استفاده می‌کنند، سقف دارای ضخامت بیشتر و به صورت دوبلکس ساخته می شود که فضای مناسب بین دو لایه آن وجود دارد تا پنل سانروف به راحتی باز و بسته شود. این نوع سانروف را می توان رایج ترین نوع در میان تمامی مدل ها دانست.

سانروف چشم انداز یا پانورامیک: این نوع سانروف معمولا نصف سقف خودرو را در بر می گیرد و برای سرنشینان عقب و جلو به صورت مجزا در نظر گرفته می شود. باز و بسته کردن این نوع سانروف معمولا به صورت خودکار است و سرنشینان عقب و جلو هم به صورت جداگانه می توانند آن را باز و بسته کنند.

سانروف اسپویلر: سانروف اسپویلر در واقع یک دریچه کوچک در سقف خودرو ایجاد می کند تا بتوانید با استفاده از آن هوای کابین را تهویه کنید. این نوع سانروف نمی تواند تاثیر زیادی بر مقاومت خودرو در برابر نیروی باد داشته باشد، چرا که قسمت جلو آن ثابت است و قسمت عقب آن به صورت متحرک در یک زاویه مشخص رو به بالا حرکت می کند. البته از این نوع سانروف در خودروهای لوکس استفاده نمی شود.

سانروف پاپ‌آپ: یکی از قدیمی ترین مدل سانروف پاپ آپ است که با دست باز و بسته می شوند. در این سانروف ها سقف جدا می شود و با هل دادن سقف به سمت بالا ، امکان ورود هوا به داخل کابین فراهم می شود. این نوع سانروف تنها به صورت دستی باز و بسته می شود که برای یک خودروی لوکس این نوع سانروف مناسب نیست. نکته ای که قابل توجه است، در سانروف پاپ آپ توصیه می شود به صورت غیر فابریک و جداگانه روی خودرو وصل نشود زیرا هزینه بالا و امکان آسیب دیدن سقف ماشین وجود دارد.

سانرف پاپ آپ

سانروف جمع شونده یا تاشو: این نوع سانروف که بزرگتر از انواع دیگر است، معمولا از جنس پارچه یا برزنت ساخته می‌شود. به این ترتیب که سقف خودرو معمولا از یک پوشش با این جنس است و هنگام استفاده از سانروف این سقف به‌صورت دستی یا خودکار کاملا جمع می‌شود.

 سانروف جداشونده: اینجا آخر خط است و پیشرفته ترین سانروفی است که معمولا بر روی خودروهای لوکس بازار می توانید آن را مشاهده کنید. سانروف جدا شونده به طور جداگانه آن را بر روی خودرو نصب می کنند، که البته هر خودرویی از آن پشتیبانی نخوهد کرد. خیلی درگیر آن نشوید افراد اندکی هستند که حتی می توانند چنین سانروفی را بر روی یک خودرو ببینند.

سانروف جدا شونده

تفاوت سانروف با مونروف

شاید شما هم واژه مونروف را از بعضی افراد شنیده باشید ولی نمی دانید که چه تفاوتی با سانروف دارد. مونروف با سانروف تنها از دو جهت تفاوت دارد. اولا مونروف بر خلاف سانروف که به صورت پارچه ای، شیشه ای و فلزی ساخته می شود از شیشه یا طلق روشن ساخته می شود. دوما مونروف همانند سانروف به طور کامل باز نمی شود اما می توانید از آن برای تهویه هوای داخل تا حدودی استفاده کنید.

تفاوت سانروف با سقف پانوراما چیست؟

سقف پانوراما نوع دیگری از مونروف است که البته به صورت یکپارچه تمامی سقف خودرو را در بر می گیرد. سرنشینان جلو و عقب می توانند از این سقف پانوراما به صورت مشترک استفاده کنند. برعکس سانروف که از پارچه، فلز، شیشه و غیره ساخته می شود، سقف پانوراما تنها از شیشه هایی با جنس پلی کربنات با ضخامت بالا ساخته می شود که هنگام واژگونی خودرو ایمنی سرنشینان محفوظ باشد. البته سقف پانوراما قابلیت باز شدن به صورت کامل یا نیمه را دارد و با وجود اینکه نور خورشید را از خود عبور می دهد اما به طور کامل از ورود اشعه مضر UV به داخل کابین جلوگیری می کند. سقف پانوراما در واقع همان خودروهای سقف شیشه ای هستند که امروزه در تولیدات داخلی هم 207 سقف شیشه ای نمونه بارزی از این خودروها است که از مهمترین آپشن های آن می توان به سقف شیشه ای آن اشاره کرد.

نتیجه

در آخر سانروف همانطور که گفتیم به بخش متحرک سقف خودرو گفته می شود که از موادی نظیر پارچه، فلز، شیشه در اندازه های مختلف ساخته می شود و به شیوه های متفاوتی می توانید آن را باز و بسته کنید. سانروف از نظر مواد سازنده، اندازه و میزان باز شدن با مونروف و سقف پانوراما متفاوت است، اما به طور کلی خیلی تفاوت زیادی با هم ندارند و تشخیص آنها از همدیگر برای هر کسی آسان نیست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *